Al konsultation er efter forudgående tidsbestilling

​Åbningstider:​

Mandag - fredag kl. 8:00-16:00​

Kastration og sterilisation af hunde

Tæver

Sterilisation foretages ideelt mellem første og anden løbetid. Den første løbetid varierer med racen, men indtræder typisk i 7-12 måneders alderen.

Ved sterilisationen fjerner vi æggestokkene, men livmoderen bevares, forudsat at den er sund og rask. Uden æggestokke - ingen kønshormoner. Derfor vil hunden ikke komme i løbetid, den vil ikke få livmoderbetændelse, og risikoen for brystkræft minimeres.

Hanhunde

Vi anbefaler, at man venter med at neutralisere hanhunde til efter kønsmodenhedens indtræden. Tidspunktet varierer ligesom hos tæver med racen, men de fleste hanhunde bliver typisk kønsmodne i 6-9 måneders alderen.

Foruden den traditionelle kastration, hvor testiklerne fjernes, har vi også mulighed for at operere hanhunde på samme måde, som når mænd bliver steriliseret. Ved denne operation underbindes sædlederne, men testiklerne og dermed produktionen af kønshormoner bevares.

Endelig er der også mulighed for kemisk kastration, som er en medicinsk, reversibel behandling, som ikke kræver bedøvelse. Kemisk kastration kan være relevant, hvis du vil se, hvordan din hund fungerer uden testosteron, inden du bestiller tid til operationen.

Der er fordele og ulemper ved alle metoder. Ring og hør nærmere, hvis du overvejer neutralisation af din hund.​

Morten i gang med en kastration i operationsstuen​.

HOLSTED DYREKLINIK

Østergade 2

6670 Holsted

Tlf.: 31 10 66 70

E-mail: info@holsteddyreklinik.dk

CVR: 35243747​